Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥ BORIS GALIEW

 «Ο έχων ώτα, ας ακούσει»:
Εκπληκτικής ομορφιάς είναι η Γη, ατελείωτη είναι η φαντασία της Μητέρας Φύσης...



Η Γη είναι το κοινό μας σπίτι. Είναι ένας μικρός, ζωντανός κόκκος, που τρέχει μέσα στο Σύμπαν. Με τη Γη μας συνδέει το παρόν μας, τα σχέδιά μας για το μέλλον. Είμαστε όλοι μας τόσο διαφορετικοί, αλλά επιβαίνουμε στο ίδιο πλοίο. Το παρόν άρθρο δεν καλεί κανέναν σε τίποτε και κανέναν δεν κατηγορεί. Πρόκειται απλά για μια προσπάθεια να διευκρινιστεί η παρούσα κατάσταση στον κόσμο και να δοθεί το σημείο στήριξης στους πεσμένους στο ηθικό και κουρασμένους.

Και σήμερα, όσο ποτέ, είναι μεγάλος ο κίνδυνος καταστροφής των πάντων. Ο κίνδυνος προέρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο και τα έργα του. Η ανθρωπότητα ζει μέσα σε περιβάλλον, γεμάτο αντιθέσεις. Από τη μία, υπάρχουν τα μεγαλειώδη μνημεία της τέχνης και του πολιτισμού και από την άλλη, η πανταχόθεν πτώση των ηθών και της ηθικής. Από τη μία, το μεγαλείο του Πνεύματος και της Αγάπης και από την άλλη, η σκληρότητα και η βία, που σου παγώνουν το αίμα. Από τη μία, η καλοσύνη, η αυτοθυσία και από την άλλη, ο κανιβαλισμός, η ανθρωποφαγία. Όλα αυτά τα πράγματα αποτελούν τις πλευρές της γήινης ζωής. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και να χάσεις το ηθικό σου.

Ας θυμηθούμε τώρα τη θεωρία της εξέλιξης της ψυχής... Κάπου στα βάθη του Σύμπαντος γεννιούνται συνεχώς οι νέες ψυχές. Πρόκειται για το Μέγα Μυστήριο και το θαύμα της ζωής. Η κάθε νέα ψυχή είναι μοναδική και αυστηρά ατομική. Αυτή επιθυμεί να γνωρίσει τον γύρω κόσμο και τον εαυτό της στην πραγματικότητα. Μια τέτοια γνώση είναι δυνατή μόνο στον κόσμο της σχετικότητας δια μέσον πολλών και πολλών ενσαρκώσεων. Την πλήρη αντίληψη της ευτυχίας μπορείς να αποκτήσεις μόνο σε σύγκριση με αυτό, που δεν είναι ευτυχία. Για να γνωρίσεις το Φως, πρέπει να βουτήξεις στο Σκότος. Για τον σκοπό αυτής της γνώσης προορίζονται πολλά δισεκατομμύρια πλανήτες στο Σύμπαν.

Η διαδικασία των υλικών ενσαρκώσεων αποτελείται από 5 στάδια εξέλιξης της ψυχής και διαρκεί συνήθως 800 - 1300 ενσαρκώσεις. Η ψυχή, που έφτασε στο 6 στάδιο της εξέλιξης, αποκτά το δικαίωμα να μην ξαναενσαρκώνεται στο φυσικό υλικό κόσμο, απελευθερώνεται. Μια τέτοια ψυχή είναι ικανή να ποιεί την οποιαδήποτε πραγματικότητα, αυτή γνώρισε την Ενότητα με όλη την Ύπαρξη και έγινε η πραγματική έκφραση της Αγάπης. Τα επιτεύγματα τέτοιας ψυχής αποτελούν το ερέθισμα για την μίμηση και την εξέλιξη για τις πιο νεαρές ψυχές.

Η Γη, το ίδιο με τους άλλους πλανήτες, συμμετέχει στην διαδικασία της μάθησης και εκπαίδευσης των ψυχών. Είναι το πεδίο, στο οποίο οι νεαρές ψυχές αποκτούν την εμπειρία της γήινης ύπαρξης. Στην κοσμική ιεραρχία η Γη καταλαμβάνει μόνο την 3η βαθμίδα της εξέλιξης (όλες οι βαθμίδες είναι 40).
Η Γη, είναι ένα από τα πίσω διαμερίσματα του Σύμπαντος, «βρεφοκομείο και παιδικός σταθμός».

Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν πλανήτες ακόμη πιο κατώτερης βαθμίδας ανάπτυξης. Εκεί βασιλεύει η σκληρότατη δικτατορία και δεν σταματούν οι πόλεμοι. Το πιθανότερο, πολλοί από εμάς είχαν περάσει από κει. Μερικοί από εμάς, προετοιμάζουν με τα «έργα τους» την επιστροφή τους εκεί. Να γιατί η ανθρωπότητα κατά 98% αποτελείται από ψυχές της 1 βαθμίδας εξέλιξης. Οι περισσότεροι έχουν στο ιστορικό τους γύρω στις 30 -70 ενσαρκώσεις. Τα υπόλοιπα 2% των ψυχών, είναι 2 βαθμίδας εξέλιξης (έχουν μέχρι 150 ενσαρκώσεις στο ιστορικό τους). Σ’ αυτό το 2% ανήκουν: ο ανώτατος κλήρος, οι ηγέτες, οι αρχηγοί κομμάτων, οι διορατικοί κ.λ.π. Εξαίρεση αποτελούν τέτοιοι άνθρωποι, όπως ο Satya Say Baba και μερικοί άλλοι. Είναι οι Διδάσκαλοι και Παιδαγωγοί της ανθρωπότητας, ψυχές πολύ υψηλού επιπέδου ανάπτυξης.

Στη Γη μια ψυχή, που ξεπερνάει το 2ο επίπεδο ανάπτυξης, αποκτά το δικαίωμα να ενσαρκώνεται σε ευνοϊκότερους κόσμους. Για να φτάσεις σ' αυτό το επίπεδο, είναι αναγκαίες γύρω στις 150 - 200 γήινες ενσαρκώσεις. Αυτός ακριβώς είναι ο μοναδικός και κύριος σκοπός της εξέλιξης για μας: ΝΑ ΖΕΙΣ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ ΕΔΩ.

Για το σκοπό αυτό πρέπει να αναπτύσσεις μέσα σου το αίσθημα της Ενότητας, την συνειδητότητα, την καλοσύνη και την αγάπη. Σ’ αντίθετη περίπτωση μπορείς να φτάσεις σε κατώτερα επίπεδα (στους πιο σκληρούς πλανήτες) ή απλά να επιστρέφεις εδώ ξανά και ξανά. Στη Γη υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός ψυχών, που έφτασαν το 3-4 επίπεδο ανάπτυξης σε άλλους κόσμους, οι οποίες για λόγους κάποιου παραπτώματος σε αποστολές μεγίστης σημασίας, εστάλησαν εδώ στην Γη για "μετεκπαίδευση".

Αυτή λοιπόν η ποιοτική σύσταση των κατοίκων της Γη καθορίζει την κατάσταση σ’ αυτόν τον πλανήτη. Πρόκειται για τις παιδικές ψυχές. Τι μπορείς να περιμένεις από τα παιδιά; Είναι επικίνδυνο να αφήνεις τα παιδιά μόνους, γι’ αυτό στη Γη υπάρχουν ψυχές 5 - 6 βαθμίδας εξέλιξης για την επίβλεψη και ώθηση της ανάπτυξης των νεαρών ψυχών.

Οι ανώτερες ψυχές είναι πολύ λίγες, γύρω στις 8 χιλιάδες σ’ όλη τη Γη. Η κύρια διαμονή τους είναι στο Θιβέτ και την Ινδία (1500). Οι υπόλοιπες είναι διασκορπισμένες σε όλες τις χώρες της Γης. Π.χ. στη Ρωσία, την πατρίδα μου, είναι 450, στην Ευρώπη, 150, στη χώρα σας την Ελλάδα, 12, οι περισσότεροι είναι στην Αθήνα και οι υπόλοιποι στη Θεσσαλονίκη. Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είναι 21 άτομα και στην πρωτεύουσα την Μόσχα των 11 εκατομμυρίων, ούτε ένας!

Αυτές οι ανώτατες ψυχές ανέλαβαν τον ρόλο τους οικειοθελώς, ξέροντας πολύ καλά τις δυσκολίες και το διωγμό, που θα τις περιμένουν. Αυτές εκτελούν την πολύ δύσκολη, υπεύθυνη και επικίνδυνη αποστολή.

Τα κύρια γνωρίσματα των ανώτατων ψυχών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, που βρίσκονται εδώ σε αποστολή:

- Αυτές εξωτερικά σε τίποτε δεν ξεχωρίζουν από τους άλλους κοινούς ανθρώπους, παρά μόνο στην έντονη και επεκτατική πνευματικότητα τους
- Αυτές δεν αναζητούν τη γήινη δόξα ή τις υλικές απολαύσεις
- Αυτές δεν συμμετέχουν σε κόμματα, τάγματα και λοιπές οργανώσεις

Η κύρια δράση τους είναι να μιλούν με τον κόσμο, να γράφουν διάφορα κείμενα με νόημα (εξωτερική επιφανειακή δράση), αλλά ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς τους γίνεται στο αόρατο λεπτό επίπεδο. Με το Φως τους αυτές οι ψυχές παρασύρουν τις άλλες και αντιστέκονται στο Σκότος. Τον τελευταίο καιρό ο κόσμος έκανε την ισχυρή του στροφή προς την πλευρά του αρνητικού. Το ισοζύγιο των σκοτεινών και των φωτεινών δυνάμεων έχει διαταραχθεί επικίνδυνα.

Η ομάδα των ανωτάτων ψυχών δεν μπορεί πια να αναχαιτίσει την αυξηθείσα επιθετικότητα των σκοτεινών ενεργειών. Γι’ αυτούς τους λόγους στη Γη ρίφθηκε ομάδα καταδρομών, που αποτελείται από ψυχές ανωτάτου επιπέδου. Πρόκειται για τα παιδιά με υπερφυσικές ικανότητες, που πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Η αποστολή τους είναι να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τις ανώτατες ψυχές, που από πριν βρίσκονται εδώ. Θα το καταφέρουν;

Το ερώτημα προς το παρόν μένει αναπάντητο. Φαίνεται, πως η ανθρωπότητα για πολλοστή φορά καταδίκασε τον εαυτό της σε αυτοκαταστροφή. Στην ουσία τίποτε το τραγικό δεν υπάρχει σ' αυτή την υπόθεση. Σε περίπτωση της καταστροφής, πολύ απλά, τις κατώτερες ψυχές (την πλειοψηφία της νυν ανθρωπότητας) θα τις ταξινομήσουν εδώ και κει σε άλλους κατώτερους πλανήτες να συνεχίσουν την μετεκπαίδευσή τους, για να τους δοθεί άλλη μια ευκαιρία να ανέβουν στην ψυχική τους εξέλιξη.

Η Γη θα παραμείνει και μετά τους κατακλυσμούς το πεδίο για τις νεαρές ψυχές. Πρέπει να υπάρχει κάπου ένας χώρος για τις νεαρές ψυχές. Γι' αυτό η κατάσταση στον κόσμο σήμερα είναι απόλυτα νομοτελειακή.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με το γεγονός, ότι στην εξουσία παντού βρίσκονται άτομα άπληστα και άκρως εγωιστικά. Στα χέρια τους βρίσκονται τα ψυχοτρονικά και ψυχογενή όπλα. Ο έλεγχος και η κινητοποίηση των μαζών έγινε σήμερα πανεύκολη υπόθεση. Δείτε μόνο τι αξίες μας επιβάλλουν.

Αναπόφευκτα, υπό τας παρούσας συνθήκας η ανθρωπότητα έχει την ανάγκη ενός γερού και φοβερού ταρακουνήματος. Πως θα γίνει αυτό το ταρακούνημα; Νομίζω, σε λίγο θα το δούμε όλοι μας. Προς το παρόν δεν χρειάζεται να χάνουμε τον καιρό μας, ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει κάποια πνευματική ανάπτυξη, να προλάβει να γίνει λιγάκι πιο καλός, λιγάκι πιο ανεκτικός, λιγάκι πιο συμπονετικός. Ο καιρός έμεινε πολύ λιγότερος, απ' όσο φανταζόμαστε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου